Tamir Akademi
0 212 951 00 15


Cep Telefonu Tamir Dükkanı Nasıl Açılır?

Cep telefonu tamir dükkanı açma süreci, büyük dikkat isteyen bir iştir. Bu makale, cep telefonu tamir dükkanı açma işinin adımlarını, kurallarını ve iş hukukunu; basit bir şekilde anlamanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca, bu işe nasıl başarılı bir şekilde başlamanız gerektiğinizi öğreneceksiniz. Bu makale sonunda; nasıl başarılı bir cep telefonu tamircisi olmayı, bu işten nasıl kazanç elde etmeyi ve bu işi nasıl yönetebileceğinizi öğreneceksiniz.

Cep Telefonu Tamir Dükkanı Nasıl Açılır

Yönergeler:

İş Planı Oluşturun

Kendi iş planınızı yaratın. Cep telefonu tamiriyle ilgili makale ve inceleme yazılarını okuyarak bu örnekte bir plan oluşturun. Küçük ve orta ölçekteki işletmelerin yönetimi ile ilgili bilgi edinin. Kendiniz ve işinizle ilgili yaklaşık 200 kelimeden oluşan bir özet plan oluşturabilirsiniz.

Cep Telefonu Tamir Kursları, Eğitimleri Alın

Bu alanca önde gelen bir eğitim kurumu olan Tamir Akademi’den Cep Telefonu Tamir Kursu edinebilirsiniz.

Yerinizi Dikkatli Seçin

Cep telefonu tamir dükkanı açacağınız yerin konumunu çok iyi belirlemelisiniz. Bunun için dikkate almanız gereken başlıca kriterler:

  • Yaya trafiğinin yoğun olması,
  • Alışveriş merkezlerinin olması,
  • Plazalara yakın olması.

Ofis Malzemeleri Satın Alın

İhtiyacınız olan ofis mobilyaları ve ekipmanlarını satın alın. Size yakın olan bir tedarikçiye giderek; not defteri, hesap makinesi, kalem, fotokopi kâğıtları vb. gereçleri edinebilirsiniz.

Ofisiniz için Bilgisayar Malzemeleri Satın Alın

Eğer bilgisayarınız yoksa işiniz için bir bilgisayar edinin. Ayrıca, temizlik malzemeleri, lamba, sabit telefon vb. malzemeler edinebilirsiniz.

İş Planınızı Kullanarak İşinize İyi bir Başlangıç Yapın

İşinize iyi bir başlangıç yapabilmek için oluşturduğunuz iş planını gözden geçirin. Her bölümünü ayrı ayrı gözden geçirmeniz önemlidir. Pazarlama, yönetme ve operasyonlara dikkat edin. Stratejik pazarlama teknikleri uygulayın.

İşinizi daha iyi tanıtabilmek için; logo, kartivizit, broşür vb. pazarlama malzemeleri geliştirin. El ilanları oluşturun ve bunların dağıtımını sağlayın. Kapı-kapı dolaşıp işinizi insanlara anlatabilirsiniz.

Firmanıza bir web sitesi oluşturmak için profesyonel destek alın.

Hesaplarınızı Dikkatli İnceleyin

Muhasebeci işe alarak hesabınıza giren para akışlarını inceleyin. Gelir ve giderlerinizi her ay doğru hesap ettiğinizden emin olun. İşiniz için gerekli envanteri sürekli bulundurmayı ihmal etmeyin.

Vergilerinizi zamanında ödemeyi unutmayın, işleriniz yolunda gitsin.

Cep Telefonu Tamiri ile ilgili daha fazla bilgi almak için Tamir Akademi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yardımcı Olalım