İyi bir cep telefonu alabilmek için bütçemizden önemli bir bölüm ayırırız. Fakat, bazen oldukça pahalı bir telefon almamıza rağmen telefonu uzun ömürlü bir şekilde kullanamayız. En ucuz cep telefonları bile doğru kullanıldığı takdirde uzun süre dayanabilir.
Yüksek kaliteli telefonlarda dahi; ekran çatlaması veya kırılması, su teması, pil ömrü, mikrofon veya hoparlör bozulması gibi durumlar görülebilir.
Cep telefonunuzun başına bir şey gelirse de üzülmeyin. Cep telefonu tamiri kursu ile kendi cep telefonunuzu tamir edebilirsiniz.
Cep telefonlarını uzun ömürlü kullanmak ve bozulmaktan korumak için işte bazı tavsiyeler:
Telefonunuz için oldukça yüklü bir para harcadınız, o yüzden uzun süre dayanmasını bekliyorsunuz. Telefonunuzun yüksek kalitede olduğu düşüncesine kapılarak bozulmayacağı düşüncesine kapılmak doğru değildir. Özellikle dikkatle korunmadığı zamanlarda.
Diğer elektronik aletler de olduğu gibi cep telefonunu da dikkatlice tutmak son derece önemlidir. Telefonunuzu her zaman güvenli bir yerde tutmaya çalışın.
Cep telefonunu güvende tutmanın en önemli yollarından birisi de hoş bir telefon kapağı gibi ucuz bir şekilde elde edilebilecek çeşitli aksesuarlar kullanmaktır. Etkili bir koruma sağlamak için önemli nokta; yumuşak ve dayanıklı aynı zamanda da ekonomik bir cep telefonu koruyucusu edinmektir.
Cep telefonlarına en çok zarar veren etkenlerden biri de sürekli düşürülmesidir. Düşürmenin önüne geçmek için telefonunuzu azami şekilde dikkatli tutmanız önerilir.
Cep telefonunuzu yere yakın bir pozisyonda kullanmanız da olası düşmelerde zararı minimuma indirebilir. Ayrıca telefonlar için üretilen ipleri kullanarak da telefonu düşürerek verilen zararın önüne geçebilirsiniz.
Cep telefonunuzu yüksek derecede sıcaklık değişimlerinden korumaya dikkat edin ve aynı zamanda ısının yüksek olduğu ortamlardan sakının.
Soba, kalorifer, ocak ve direkt güneş ışınları gibi ısı kaynakları telefonun mekanizmasına zarar vermektedir. Ayrıca aşırı soğuk ortamlar da cep telefonunuzun kullanım süresini nedenlerden biridir.
Cep telefonunuzu nemli ortamlardan da uzak tutmaya çalışın. Bütün sıvı türlerini telefondan uzak tutmakta fayda var. Yemek yerken veya sıvı içecek tüketirken cep telefonunu kullanmamanız önerilir.
Cep telefonunuzu olası suya düşürme durumlarında yapmanız gereken şey batarya ve sim kartını birbirinden ayırmaktır. Ardından bu parçaları temiz ve kuru bir havlu ile kurutunuz.
Telefonun ıslanması durumlarında fön makinesi veya başka bir ısı kaynağına direkt maruz bırakmanız cep telefonunuza zarar verir.
Ne yaparsanız yapın fakat telefonunuzu spreyli bir sıvı ile temizlemeyin. Püskürtülen su baloncukları cep telefonunuzun mekanizması için faydalı değildir. Bunun yerine alkollü ya da kolonyalı bir pamuklu çubuğu hafifçe cep telefonunuzun tuş takımlarını temizleme ile işe başlayabilirsiniz. Temizlik işlemini sadece telefonun dışı için uygulamanız önerilir.
Ayrıca telefonunuzu çalınmalara karşı güvenli bir yerde tuttuğunuzdan emin olun. Cep telefonunuzun içinde değerli ve özel bilgileriniz var. Bunları olası çalınma durumlarına karşı korumak da oldukça önemlidir.
Bütün bu önlemleri almanıza rağmen; cep telefonunuz arızalanırsa kaygılanmayın. Tamir Akademi cep telefonu tamir kursu ile kendi cep telefonunuzu tamir eder ve tamir işinden kazançlar da sağlarsınız.